Πανελλαδικές 2018 - Ανακοινώσεις

   

Who's Online  

Έχουμε 3 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

   

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ  

   

4ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής & Ψηφιακής Δημιουργίας για παιδιά και νέους 2018 (1η Ανακοίνωση)

Λεπτομέρειες

 

 

                 1η Ανακοίνωση

4ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής & Ψηφιακής Δημιουργίας για παιδιά και νέους 2018

 

Αγαπητοί, αγαπητές φίλοι, φίλες καλή κινηματογραφική χρονιά!

 

           Μετά την επιτυχία που παρουσίασαν οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις μας (1ο τριήμερο φεστιβάλ, Σεπτέμβριος 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με συμμετοχή 18 σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και προβολή συνολικά 29 ταινιών μικρού μήκους, 2ο διήμερο Φεστιβάλ, Ιούνιος 2016 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με συμμετοχή 21 σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και προβολή συνολικά 41 ταινιών μικρού μήκους, και 3ο διήμερο Φεστιβάλ, Ιούνιος 2017 στο CINEMA PALLAS Ρόδου με συμμετοχή 23 σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και προβολή συνολικά 25 ταινιών μικρού μήκους προϊόντα δημιουργικών δραστηριοτήτων σχολικών κινηματογραφικών ομάδων), επιδιώκουμε αυτά τα σχολικά κινηματογραφικά φεστιβάλ να γίνουν θεσμός για την πόλη μας.

Για τη φετινή σχολική χρονιά προγραμματίζεται το Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί περίπου το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2018 και θα έχει διάρκεια 2 ή 3 ημέρες, ανάλογα με τις συμμετοχές.

            Τα παιδιά των σχολείων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών ενδεχομένως, θα συνεργαστούν πάνω σε μια δημιουργική δραστηριότητα, θα εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, μέσω ταινιών φαντασίας, animation και ντοκιμαντέρ. Θα ερευνήσουν το άμεσο προσωπικό τους περιβάλλον, παρατηρώντας και καταγράφοντας κινηματογραφικά με κριτική ματιά την καθημερινότητά τους. Τα θέματα των ταινιών μπορούν να αφορούν τον τόπο, τη σχολική ζωή, αλλά επίσης μπορούν να παρουσιάζουν σύγχρονους προβληματισμούς πάνω στην οικολογία, την επιστήμη, την τεχνολογία, την διαπολιτισμικότητα, το προσφυγικό, τον σχολικό εκφοβισμό, τον εθισμό στο διαδίκτυο, την εφηβεία κ.ά. Θέματα που, ενδεχομένως, θα εμπνέονται από   μαθητικές δράσεις στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας στη Β/θμια Εκπαίδευση. Μπορούν επίσης οι ταινίες να επεξεργάζονται θέματα προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας και γενικότερα παιδαγωγικές και πανανθρώπινες αναζητήσεις.

Σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε και το φετινό μας Φεστιβάλ, δηλώνοντας τη συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα στη διεύθυνση: https://goo.gl/forms/gPjwQn7jhUWBSqF23

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (Αδαμόπουλος Παναγιώτης: 6944725185, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. , Ζέππου Αναστασία: 6946770586, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ).

Θα ακολουθήσουν προσεχώς και άλλες ενημερωτικές ανακοινώσεις.

Για τον καλύτερο συντονισμό, συνεργασία, υποστήριξη και κοινές δράσεις, προγραμματίζουμε συναντήσεις με συλλογικότητες και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Οπτικοακουστικών Μέσων στο νησί μας (π.χ. Εργαστήρι Cine Chevalier, του Ιδρύματος Σταματίου, Σχολικές δραστηριότητες Α/θμιας &Β/θμιας Εκπαίδευσης, σκηνοθέτες κ.λπ.).

     Η συντονιστική ομάδα

               Αδαμόπουλος Παναγιώτης

                    Γκοτζογιάννης Λευτέρης

                 Ζέππου Αναστασία

                 Ορφανός Στέλιος

                   Πρέπη Ανδρομάχη

                   Σπανός Πέτρος

                   Στογιάννης Σπύρος

                       Τζεβελέκου Άρτεμις

   
   
   
   
   
Copyright © 2018 ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΓΕΛ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδίαση & Υλοποίηση: by m_vasilotos
© 2011-lykeio kremastis