2021-2022 Διαγωνισμοί Δράσεις Κοινωνικές

Απονομή τιμητικών διακρίσεων σχολείων της Δωδ/νήσου για την οδική ασφάλεια.(Ταινία μικρού μήκους 1ο Βραβείο ΓΕΛ Κρεμαστής)

Spread the love

Στις 12 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων Σχολείων Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου του Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ 2019 με θέμα: «Με ασφάλεια κυκλοφορώ στον δρόμο – Η οδική ασφάλεια ευθύνη όλων». 

Παρά τις αντίξοες συνθήκες με τον κορονοϊό, δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές, δημιουργοί μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους που ομολογουμένως  θα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσοι συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Τους επαίνους παρέλαβαν οι Διευθυντές των Σχολείων. Την τιμητική διάκριση συνόδευαν  συλλεκτικά τετράδια του Ρόδιου Σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη και το βιβλιαράκι με συμβουλές «Πριν Οδηγήσεις ΘΥΜΗΣΟΥ»

Κατά την απονομή των τιμητικών διακρίσεων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χαρούλα Γιασιράνη τόνισαν ότι θα είναι αρωγοί  και πάντα παρόντες με όλες τους τις δυνάμεις στις πρωτοβουλίες της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για την οδική ασφάλεια. «Σας ευχαριστούμε  που μας στηρίζετε  και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσετε να μας στηρίζετε».

 

Σκοπός του διαγωνισμού αυτού, ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση όλων των χρηστών του δρόμου της ασφαλούς μετακίνησής  τους, της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. με  στόχο να γίνουν κατανοητοί οι βασικοί κανόνες Οδικής Ασφάλειας για την μείωση των τροχαίων συμβάντων.

Η επιτροπή της αξιολόγησης των έργων  επέλεξε με δυσκολία τα έργα που διακρίθηκαν λόγω του μεγάλου αριθμού και της υψηλής ποιότητάς τους.

Ο διαγωνισμός   διοργανώθηκε  με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ), της υποστήριξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ.

Παρουσιαστήκαν οι βραβευμένες δημιουργίες των μαθητών (ταινίες μικρού μήκους, σποτ, ελεύθερο σχέδιο, κολάζ-ζωγραφική, κατασκευές, αφίσες και στοίχοι τραγουδιών) αναδεικνύοντας την ανάγκη για υπεύθυνη συμπεριφορά στον δρόμο. Οι μαθητές μετέφεραν  με δημιουργικό και ευρηματικό τρόπο στα κοινωνικά τους μηνύματα συμβάλλοντας  στην καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Τονίστηκε από όλους η σημασία της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης στο κρίσιμο θέμα της οδικής ασφάλειας και εξέφρασαν  τη συγκίνησή τους για τις εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών και τα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα που μετέφεραν.

Οι προσκεκλημένοι είχαν τη χαρά να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με την αγαπημένη μασκότ της «ΕΥΘΥΤΑ» που μεταλαμπαδεύει στα παιδιά αξίες για την ευγένεια κα τον πολιτισμό στον δρόμο.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια. Τα μηνύματα των παιδιών θα είναι πάντα ο οδηγός μας για ένα μέλλον πιο ανθρώπινο, βιώσιμο και δίκαιο τόσο στην κοινωνία όσο και στους δρόμους μας.

Τελειώνοντας, με την ακούραστη δουλειά μας, την επιμονή μας, τη γνώση μας  και την εμπειρία που έχουμε  αποκτήσει  από την πρώτη προηγούμενη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020, είμαστε έτοιμοι ως κοινότητα ΜΚΟ να παίξουμε τον ρόλο μας στη δεύτερη δεκαετία δράσης 2021–2030, για μείωση κατά το ήμισυ των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα και σοβαρών τραυματισμών.

Θα συνεχίσουμε και μας ενδυναμώνει το όραμα «ΜΗΔΕΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.

O κατάλογος των βραβευμένων σχολείων:
1) 1ο  Δ.Σ πόλεως Καλύμνου Αφίσα 1 και 2 Βραβείο
2) 5ο Δ. Σ. πόλεως Καλύμνου Ελεύθερο σχέδιο 1, 2 και 3 Βραβείο
3) 6ο Δ.Σ. πόλεως Καλύμνου Τηλεοπτικό Σποτ 2 Βραβείο
4) 1ο Δ.Σ. πόλεως Καλύμνου Τραγούδι-στοίχοι 1 Βραβείο
5) Δημοτικό Σχολείο Σορωνής Ελεύθερο σχέδιο 1, 2 και 3 Βραβείο  και Ραδιοφωνικό σποτ 3 Βραβείο
6) Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα Κολάζ-ζωγραφική 1, 2 και 3 Βραβείο
7) ΕΕΕΕΚ Ρόδου κατασκευή 1 Βραβείο
8) Γυμνάσιο Αφάντου Σκίτσο Βραβείο 2
9) 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, Τμήμα ΖΕΠ 1 Βραβείο
10) Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Ραδιοφωνικό σποτ 2 Βραβείο
11) 2ο Γυμνάσιο Περάματος ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ 2 Βραβείο
12) Αιάντειο Γυμνάσιο Σαλαμίνας ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ 2 Βραβείο
13) Γυμνάσιο Λυκειακές τάξεις Αστυπάλαιας Τηλεοπτικό σποτ  1 Βραβείο
14) Γενικό Λύκειο Κρεμαστής Ταινία μικρού μήκους 1 Βραβείο
15) 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – «Καζούλλειο» Σκίτσο 1 Βραβείο.

Πηγή: Εφημερίδα  ΡΟΔΙΑΚΗ