2021-2022 Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον κήπο Marc De Montalembert

Spread the love

Την Τετάρτη 24/11/2021 τα παιδιά του τμήματος Β3 επισκεφτήκαν τον κήπο του ιδρύματος De Montalembert. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με την βοήθεια του Κ. Παναγιώτη Σταμάτη υπεύθυνου του κήπου, να έρθουν σε μια πρώτη γνωριμία με τα μεσογειακά φυτά και δέντρα της Ρόδου που καλλιεργούνται στον κήπο

Ο κήπος του ιδρύματος που βρίσκεται δίπλα στα μεσαιωνικά τείχη της πόλης και ανάμεσα στις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Μάρκου είναι ένας ξεχωριστός κήπος με 50 είδη δένδρων, λουλουδιών και φυτών, που αναφέρονται σε συγγράμματα του 1484, όταν βρίσκονταν οι Ιππότες στη Ρόδο.

Καλλιεργούνται λεμονιές, μανταρινιές, πορτοκαλιές, μουσμουλιές, μυρτιές, δάφνες, ανεμώνες, λεβάντα, μέντα, θυμάρι, άκανθος, σαντολίνα, γιασεμιά, αρτεμισίες, δίκταμο, νάρκισσοι, βιόλες, ασφόδελοι, 13 είδη τριανταφυλλιών και πολλά άλλα είδη.

Όλα αυτά φυτεύτηκαν και καλλιεργούνται αφού διαπιστώθηκε από διάφορα συγγράμματα, ότι υπάρχουν στο νησί την εποχή των Ιπποτών. Πρόκειται για μια όαση πρασίνου και αρωμάτων σε ένα ξεχωριστό σημείο της Παλιάς Πόλης της Ρόδου.

Συνοδοί καθηγητές: Κατσίλλη Μαρία, Ρένεσης Γιώργος

ς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *