2021-2022 Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαιδευτικές συνεδρίες Tipping Point

Spread the love

Οι μαθητές/τριες μας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point in Education  είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν μέσω live video νέους μέντορες.

Πιο συγκεκριμένα, αυτήν την εβδομάδα υλοποιήθηκαν τέσσερις εξαιρετικές συνεδρίες:

  1. «Αrtificial Ιntelligence (Τεχνητή Νοημοσύνη)» με τον Dr Ανδρέα Περσίδη (συν-ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Biovista) ο οποίος κατέχει διδακτορικό στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde στο Ηνωμένο Βασίλειο).
  2. «Πληροφορική, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» με κ. Βασίλη Ντάνια ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο HEC Paris. Ο κ. Ντάνιας ίδρυσε την εταιρεία πληροφορικής Bitloops Technologies, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στην Uber σε Σιγκαπούρη και Αθήνα, στη συμβουλευτική εταιρεία Accenture, στην ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS στο Λονδίνο καθώς και ως Γενικός Διευθυντής Ελλάδος στην BEAΤ.
  3. Ενημέρωση για το επάγγελμα του Εγκληματολόγου (σπουδές και προοπτικές) με τον κ. Γεράσιμο Παπαναστασάτο, εγκληματολόγο-κοινωνιολόγο, διδάκτορα κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και υπεύθυνο έρευνας του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας εξαρτημένων ατόμων).
  4. Ενημέρωση για το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα (σπουδές και προοπτικές) με την κα. Δήμητρα Θεοχάρη, πολυβραβευμένη αρχιτέκτονα μηχανικό και αρχιτέκτονα τοπίου, μέλος του γερμανικού γραφείου αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικής υδρολογίας, Ramboll Studio Dreiseitl, με εμπειρία στην ενσωμάτωση φυσικών οικοσυστημάτων στο αστικό τοπίο και με διάφορα έργα διαφορετικών κλίμακων σε Δανία, Κίνα, Ινδονησία, Μπαχρέιν, Σιγκαπούρη, Τουρκία, Σκωτία, Ινδία, Βοστώνη και Σαν Φρανσίσκο.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Διβάνη Αναστασία

Και …. συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη γνώση!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *