2022-2023 InfopointEU Δράσεις Επιμορφωτικές Πολιτική προτεραιότητα Ε.Ε

Ευαισθητοποίηση για την Κλιματική Αλλαγή

Spread the love

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας για την Κλιματική Αλλαγή υλοποιήθηκαν σήμερα στο σχολείο μας δυο δράσεις σε συνεργασία με δύο Europe Direct.

Συνδεθήκαμε με το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και ενημερωθήκαμε για την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», το κλειδί για μια κλιματικά ουδέτερη και βιώσιμη ΕΕ. Ομιλητής ήταν ο κ. Όθων Καμινιάρης, υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ στην Κλιματική Διπλωματία. Ευχαριστούμε θερμά και την κα Τζίνα Αποστολάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας και δράσεων διαχείρισης, ED ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής για την άριστη συνεργασία κατά τον προγραμματισμό της δράσης. Στην συζήτηση συμμετείχαν το Γενικό Λύκειο Παιανίας και το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου.

Επειδή θεωρούμε ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση γίνεται πιο αποτελεσματική, όταν συνδυάζεται και με τη διασκέδαση, σε συνεργασία με την κα Φιλία Παπασάββα, υπεύθυνη του Europe Direct Νοτίου Αιγαίου, υλοποιήσαμε ένα βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν αντλημένο από τη Γωνιά Μάθησης της ΕΕ συμπληρωμένο με ερωτήσεις που δημιούργησε η Ομάδα  του εκπαιδευτικού προγράμματος “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.  Οι μαθητές/τριες μας παίζοντας, αφενός, είχαν μια αξέχαστη μαθησιακή εμπειρία, αφετέρου, ενίσχυσαν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών και οικολογικών προκλήσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *