2022-2023 InfopointEU Tipping Point Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα Εκστρατεία αξίας Ε.Ε

Ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση μαθητριών

Spread the love

Είχαμε την χαρά να συνομιλήσουμε, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος Tipping Point in Education, με την κα Ζωή Φράγκου, οργανωσιακή ψυχολόγο και μέντορα του Women on Top, και να συζητήσουμε για την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των γυναικών και πώς σχετίζεται με έναν πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο.

 

Προβληματιστήκαμε για τις έρευνες που αναφέρουν ότι είναι μικρό το ποσοστό γυναικών σε χώρους τεχνολογίας και καινοτομίας, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς έρχονται αντιμέτωπες με άπειρα στερεότυπα, προκαταλήψεις, παρενοχλήσεις και μια γυάλινη οροφή που τις εμποδίζει να εξελιχθούν.  Για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά των γυναικών σε αυτούς τους, παραδοσιακά ανδροκρατούμενους χώρους, καταλήξαμε ότι χρειάζεται να  τονώσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτεπίγνωσή τους και να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες να πετύχουν οτιδήποτε πραγματικά επιθυμούν χωρίς εμπόδια, φραγμούς και στερεότυπα.

Στόχος της συνεδρίας ήταν να ενδυναμώσουμε τις μαθήτριες μας να αναλάβουν μελλοντικά τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους και να διεκδικήσουν μια ζωή, όπως ακριβώς την έχουν ονειρευτεί οι ίδιες, απαλλαγμένη από έμφυλα στεγανά και προκαταλήψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *