2023-2024 Ανακοινώσεις Εκδηλώσεις

Ενημερωτική Εκδήλωση της Σχολής Ξεναγών

Spread the love

Η Σχολή Ξεναγών Ρόδου διοργανώνει ενημερωτική διημερίδα για το επάγγελμα του ξεναγού στον χώρο της Σχολής (Δημοκρατίας και Ναβαρίνου) στις 24/04/2024 και στις 25/04/2024 από 11,30 έως 13,30. Τα παιδιά και από τις τρεις τάξεις που ενδιαφέρονται  να την παρακολουθήσουν (μία από τις δύο μέρες) να το δηλώσουν στον/στην υπεύθυνο/η  του τμήματος τους μέχρι τις 20/03/2024.

Μερικά στοιχεία για τις σχολές ξεναγού (ο σύνδεσμος εδώ

Σκοπός και αποστολή των Σχολών Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού είναι η εκπαίδευση σπουδαστών/στριών για την άσκηση του επαγγέλματος του/της ξεναγού στην Ελλάδα.

Αποτελούν μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διάρκειας δύο (2) εκπαιδευτικών ετών.

Η εισαγωγή στις Σχολές Ξεναγών πραγματοποιείται κατόπιν Προκήρυξης του Υπουργείου Τουρισμού και η επιλογή γίνεται με μοριοδότηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Έλληνες/Ελληνίδες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ, εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και γνωρίζουν άριστα την ελληνική γλώσσα (επίπεδο Γ2/C2).

Το 70% των προκηρυσσόμενων θέσεων καλύπτεται από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου και το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όλοι/όλες οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον δύο (πέραν της ελληνικής) ξένων γλωσσών.

Η φοίτηση στη Σχολή Ξεναγών παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωινές ώρες ή/και απογευματινές ώρες.

  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Σχολών Ξεναγών περιλαμβάνει:

α) 945 διδακτικές ώρες θεωρητικής διδασκαλίας και επισκέψεων στα μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους της έδρας της Σχολής

β) 35 ημέρες εκπαιδευτικών εκδρομών

γ) 4 εργασίες-ξεναγήσεις

δ) γραπτές εξετάσεις

ε) προφορικές διπλωματικές εξετάσεις.

Οι σπουδαστές/στριες υποχρεούνται στην πιστή τήρηση του Κανονισμού Σπουδών των Σχολών Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού (Β’ 2532).

Στους σπουδαστές/στριες που έχουν ολοκληρώσει το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χορηγείται Δίπλωμα, με το οποίο μπορούν να αποκτήσουν βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του/της ξεναγού για όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 710/77, όπως ισχύει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *