2023-2024 Διαγωνισμοί

Επιμορφωτική δράση για την ενημέρωση και την προετοιμασία των μαθητών σχετικά με τον ποιητικό διαγωνισμό «Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των στίχων»

Spread the love

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μαθητών και μαθητριών της Α’ Λυκείου του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης 2023-2024 με τίτλο «Νίκος Γκάτσος , ο ποιητής των στίχων», που διοργανώνεται από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Παναγία  Προυσιώτισσα» στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε στις 29/02/2024 μία επιμορφωτική συνάντηση.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από τους φιλολόγους κ. Καλούδη Λαμπρινή, κ. Μπούμπα Απόστολο και κ. Χρονoπούλου Ελένη, που ανέλαβαν την καθοδήγηση των συμμετεχόντων σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής συνάντησης παρουσιάστηκε ο βίος και το έργο του ποιητή Νίκου Γκάτσου, επισημάνθηκαν βασικές αρχές της ποιητικής τέχνης και μέθοδοι συγγραφής  ποιημάτων, καθώς και αναλυτική ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι κρίσεις των ποιημάτων θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31/03/2024, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με τα ονόματα των βραβευθέντων και διακριθέντων μαθητών μέσω κοινωνικών δικτύων ή μέσω τηλεφώνου αναμένεται να γίνει μέχρι τις 12/04/2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *