2022-2023 InfopointEU Δράσεις Πολιτική προτεραιότητα Ε.Ε

Γιορτάζουμε το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023!

Spread the love

Το 2023 έχει αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων και έχει σκοπό την προώθηση μιας νοοτροπίας επανειδίκευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων, βοηθώντας τόσο στην απόκτηση κατάλληλων προσόντων για ποιοτικές θέσεις εργασίας, όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω της Δια Βίου Μάθησης.

Συμμετείχαμε στο πρώτο Φεστιβάλ Δεξιοτήτων στη Ρόδο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων που συνδιοργανώθηκε από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης- ΚΕΔΗΘ και Νοτίου Αιγαίου!

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, μπορέσαμε να δοκιμάσουμε και να εξασκήσουμε δεξιότητες, καθώς και να ευαισθητοποιηθούμε μέσα από δραστηριότητες που συνδέονται με την οικονομία, την οικολογία, την προσωπική ανάπτυξη, που αντανακλούν ευρωπαϊκές προτεραιότητες και πολιτικές για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και συμπερίληψη.

Ειδικότερα, συμμετείχαμε στο ακόλουθο πρόγραμμα:

Marketing in Practice: Βασικές αρχές marketing και συμβουλές Personal branding με τον Μιχάλη Γ. Καβουκλή, Digital Marketer/ Πολιτικό Επιστήμων-Διεθνολόγο, MA/ Ιδιοκτήτη της mgk.advertising/rhodes.online-rhodes.com.gr
3D printing: Οι επαγγελματικές διαστάσεις της τρισδιάστατης εκτύπωσης, με την Αγγελική Νικολάου, συντ. Αρχιτέκτων Εκπ/κο

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Η χρήση του AI

Let the food be the medicine: Η σημασία της υγιεινής διατροφής και οι κρυμμένες θεραπευτικές ιδιότητες στα συστατικά των τροφίμων με τον Γιάννο Ελενίτσα, Γεωπόνο και δημιουργό του project «Κούννες».
Δημιουργώντας το δικό μου αύριο!: Παράγοντες που εμποδίζουν στην ευόδωση των ονείρων των εφήβων, με την Ευαγγελία Μαμαλάκη, Ψυχολόγο ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, Ειρήνη Μπόνη Ψυχολόγο ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου)
MASTERCLASS: Μελεκούνι! με την Στυλιανή Κεφάλα (Μελένια). Μαθαίνουμε πως φτιάχνεται το παραδοσιακό μας γλύκισμα και ακούμε την ίδια να μας αφηγείται πως η αγάπη της για τα παραδοσιακά εδέσματα, αποτέλεσε μία επιτυχημένη επαγγελματική διέξοδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *