2023-2024 InfopointEU Δράσεις Εκστρατεία αξίας Ε.Ε Πολιτική προτεραιότητα Ε.Ε

Συμμετοχή στο 13ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών

Spread the love
Ολοκληρώθηκε σήμερα το 13ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Rhodes MRC και πραγματικά μόνο υπερηφάνεια νιώθουμε για τα υπέροχα παιδιά μας.
Τα βραβεία που μας έφεραν πολλά. Η Δέσποινα Μοσκιού Best Delegate, η Γιακουμάρου Μελίνα Future Diplomat, η Κάλφα Μυρσίνη Future Diplomat, Honorable Mention η Καραμποικη Μαρία, Ζιάκη Δικαία και η Βουρλούμη Αναστασία.
Όλα όμως τα παιδιά μας έβαλαν τα δυνατά τους και σε ρόλο διπλωμάτη είχαν μια μοναδική ευκαιρία να «βιώσουν», να εφαρμόσουν και να πειραματιστούν με την επίλυση διαμαχών, το δημόσιο λόγο, τις δυναμικές των ομάδων και την τεχνική της διαπραγμάτευσης.
Πιο συγκεκριμένα, φέτος, οι οργανισμοί με τους οποίους ασχολήθηκαν και οι θεματικές που ανέπτυξαν οι μαθητές/τριές μας ήταν:

  1. Συμβούλιο της Ευρώπης, με θέμα: «Ελευθερία του Τύπου: Προασπίζοντας τα δικαιώματα της Δημοσιογραφίας»
  2. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με θέμα: «Το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης»
  3. Ένωση για τη Μεσόγειο: «Προστατεύοντας την Πολιτιστική μας Κληρονομιά σε περιόδους συρράξεων»
  4. Σύνοδος Κορυφής για τον Πλανήτη: «Διατήρηση και Προστασία των Ωκεανών»
Λίγα λόγια για το συνέδριο:
Το Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Διεθνούς Περιφερειακής Συνεργασίας Ρόδου – RhodesMRC 2023 οργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου. Το RhodesMRC 2023 διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση – EUNET και το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh.

Τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης, κας Marija Pejčinović Burić, της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του NATO και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Αντίστοιχα, η αιγίδα της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, γνωστού ως ΝΑΤΟ, αποτελεί μία διαχρονική συνεργασία και αναγνώριση του ρόλου του RhodesMRC στην εκπαίδευση των νέων διπλωματών αλλά και την ενημέρωση του κοινού για τη λειτουργία και τον ρόλο της Συμμαχίας σε μία ευαίσθητη περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος. Το RhodesMRC έχει λάβει την επίσημη υποστήριξη του ΝΑΤΟ το 2018, και την αιγίδα το 2019 και το 2022.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συνεδρίου, το RhodesMRC τίθεται υπό την επίσημη αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η ΕΕΔΑ αποτελεί τον εθνικό θεσμό προστασίας και προώθησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ελλάδα, βάσει των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *