2021-2022 Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Tipping point στο σχολείο μας

Spread the love

Για ακόμη μια χρονιά το σχολείο μας συνεργάζεται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point in Education που έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, αναφορικά με τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι μαθητές/τριες μας έχουν τη δυνατότητα μέσα από την άνεση της τάξης τους να συναντήσουν μέσω live video ανθρώπους-πρότυπα, τους λεγόμενους μέντορες, από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά ίσως να μην είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν.

Πιο συγκεκριμένα, αυτήν την εβδομάδα υλοποιήθηκαν τρεις εξαιρετικές συνεδρίες:
1. Ενημέρωση για την κλιματική αλλαγή με την Dr Jenny Leivadarou (Ελληνίδα ερευνήτρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής του Κέιμπριτζ, στο αντικείμενο της υδροδυναμικής και της πράσινης τεχνολογίας η οποία είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον επίτιμο καθηγητή Stephen Hawking σε θέματα αναπηρίας).
2. Συμβουλευτική σταδιοδρομίας με την κα Αριάδνη Λαδά (Ψυχολόγο – coach σε θέματα ηγεσίας, στρατηγικής και επαγγελματικής επανατοποθέτησης)
3. Ενημέρωση για το επάγγελμα του Ψυχολόγου (σπουδές και προοπτικές) με τον κ. Σπύρο Αντωνίου (Ψυχολόγο, κάτοχο Bachelor και Master στην Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακών σπουδών στην Αμερική ο οποίος τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Knowledge & Consumer Insights Manager σε μεγάλη Ελληνική εταιρεία).

Και …. συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη γνώση!!! 😊

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *