2023-2024 Δράσεις

Εργασίες του Ομίλου Αστρονομίας την εβδομάδα 19-25 Φεβρουαρίου

Spread the love

Δύο εργασίες έγιναν από τα παιδιά που συμμετέχουν στον όμιλο Αστρονομίας του σχολείου μας. Η μία αφορά στην κατασκευή και εκτόξευση ενός “πυραύλου” που χρησιμοποιεί σαν καύσιμο το νερό. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Ακόμη, ετοιμάστηκε ένα κουίζ 15 ερωτήσεων-απαντήσεων στο πρόγραμμα kahoot, με θεματική που καλύπτει όλο το εύρος των διαλέξεων που έχουν παρουσιαστεί από τους ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Μπορείτε να το δείτε και να παίξετε και εσείς στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://kahoot.it/challenge/?quiz-id=7fdf0b12-7883-4aba-95da-fa39a7be0917&single-player=true

Να πούμε ακόμη ότι πέρα από το κανονικό μας “μάθημα” της Πέμπτης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 19.00 το βράδυ, είχαμε την ευκαιρία να συνδεθούμε μέσω webex με το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη και να παρακολουθήσουμε ζωντανά εικόνες από το τηλεσκόπιο του. Συγκεκριμένα, είδαμε τον πλανήτη Δία και τους 4 κύριους δορυφόρους του, τους αστέρες Ρίγκελ και Μπετελγέζ στον αστερισμό του Ωρίωνα, ένα νεφέλωμα και, τέλος, την επιφάνεια της Σελήνης. Παράλληλα, ακούγαμε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και επεξηγήσεις  από τους ερευνητές του Αστεροσκοπείου.

   

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *